E-handel i Norge

Om du som kunde eller forbruker ønsker å benytte deg av muligheten for e-handel så er det alltid lurt å undersøke om nettstedet du vil benytte deg av er en seriøs bedrift. Se etter navn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer og organisasjonsnummer. Deretter kan det være lurt å gjøre litt undersøkelser om selve bedriften.

Ved å bruke søkemotorer på nett kan man ofte enkelt finne ut om navnet er forbundet med veldig dårlig service, dårlig kvalitet eller kanskje andre negative ting. Samtidig kan det også gi en god indikasjon på om navnet derimot er forbundet med gode tilbakemeldinger og positive omtaler. Før du velger å bestille varer, er det lurt å sjekke butikkens vilkår. Hva er vanlig prosedyre når det gjelder leveringstid, avbestilling, retur eller reklamasjon? Og hva med prisene på varene? Er det inklusive eller eksklusive moms? Dette kan være veldig avgjørende for totalsummen fordi momsen er 25% av varens pris, og må i tilfelle legges til totalsummen om den ikke er inkludert på forhånd.

I tillegg er det alltid lurt å dobbeltsjekke totalsummen i forhold til eventuelle frakt og ekspedisjonsgebyr. Vær også oppmerksom på at seriøse nettsider bør ha egne personvernregler som garanterer at informasjonen du oppgir om deg selv ikke blir lagret eller brukt senere.