Når mobilen svikter

Det finnes knapt noe mer irriterende enn en mobiltelefon som plutselig ikke funker som den skal, og det er ofte en kilde til frustrasjon og bekymring. Å kjøpe en mobiltelefon i dag er for mange en relativt stor utgift, og det første spørsmålet som dukker opp når mobilen svikter er om den kan repareres. Om du har garanti på telefonen vil dette i mange tilfeller løse seg raskt, men om den er utgått kan det raskt bli en dyr affære. Derfor er det viktig å gjøre grundige undersøkelser for å finne ut om du kan løse problemet selv, eller om det trengs fagfolk.

Fikse selv eller levere inn?

Av og til er ikke problemet større enn at du klarer å løse det selv. En mobil som ikke vil lade trenger oftest en utskrapning rundt ladeporten (https://www.online.no/service/rense-ladeport.jsp), og noen velger også å bytte glasset på skjermen selv. Det medfører alltid en risiko å gå løs på mobilreparasjoner selv, og det finnes heldigvis muligheter til å levere telefonen inn til fagfolk som har tilgang på originaldeler som passer perfekt til din telefon.

Kjøpe ny telefon

I noen tilfeller kan det hende mobilen ikke er mulig å reparere, eller at prisen for å kjøpe ny telefon er mindre enn å reparere den gamle. Å kjøpe ny telefon vil ofte være en dyr investering for mange, og det er lurt å sjekke ut en mobilguide. Et konsept som har gjort sitt inntog i elektronikkverdenen, er at de forskjellige butikkene selger telefoner som har vært i bruk tidligere. Disse blir da reparerte og grundig sjekket, før de selges til en rimeligere pris. En ødelagt mobil vil også være en mulighet til å sjekke ut de aller nyeste telefonene på markedet.