Nyhetsportaler online

En nyhetsportal er en slags web-basert samleside for en nyhetsstrøm som har blitt valgt ut basert på kriterier som geografi, tema eller søkeord. Her kan man som bruker velge hva som er mest relevant og deretter kunne bli oppdatert innenfor disse spesifikke emnene eller områdene. Man kan også velge å får varslinger eller live direkterapporteringer. Disse kan også tilpasses ulike brukergrupper gjennom såkalt filtrering.

Kort sagt kan man si at en nyhetsportal er en form for medieovervåkning. NTB er en egen nyhetsportal for bedrifter, organisasjoner eller redaksjoner som tilbyr abonnement på løpende oppdateringer innenfor nyhetsbildet. Her kan man i tillegg laste ned en egen app til mobile enheter slik at den er lett tilgjengelig uansett hvor du er. Dette er forøvrig noe som gjelder de aller fleste nyhetsportaler i dag.

Et annet eksempel på en slik nyhetsportal er ESCNorge, som i all hovedsak dreier seg om nyheter rundt Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Slike nyhetsportaler finner man innenfor de aller fleste relevante emner som sirkulerer på nett i dag. Også kommunene benytter seg av slike løsninger for å samle lokale nyheter med direkte relevans til gjeldende kommune.